Wymiana rozrządu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawaroti
    Classic
    • 2013
    • 21

Wymiana rozrządu

ooo akurat Czesi zamiescili porownanie O2 i O3...

caly czas bede twierdzic, ze O2 wcale gorzej czy wyraznie starzej od O3 nie wyglada.

Dla niektorych pewnie O3 bedzie bardzo trudne do rozroznienia od Rapida, i beda z nim ja mylic, tak jak moj kolega ktorego zaciagnalem dwa dni temu na ogledziny do Skody (ogledziny Superba).

Ale kazdy ma swoj gust i ile osob, tyle gustow.

Od razu sie do czegos tez przyznam, im dluzej ogladam O3 tym... bardziej mi sie podoba :-) (jakos mnie wzielo po ogledzinach tej wersji z bezowym wnetrzem).

Nedávno jsme na těchto stránkách zveřejnili srovnání dvou generací Škody Octavia s turbomotorem 1.4 TSI. Tentokrát se zaměříme na turbodiesel 1.6 TDI o shodném výkonu 77 kW.

ps. swoja droga wybrali O3 z ladnym bezowym wnetrzem i O2 z czarnym. Szkoda, ze nie w takich samych kolorach. Nie wiem tez czemu ta O2 ktora sobie wieli do porownan, nie ma nawet halogenow... ale moze inaczej osoba patrzaca pierwszy raz na te zdjecia nie do konca wiedzialaby ktory model jest nowszy :diabelski_usmiech

ps.2 co do porownania do Audi to hmm nie za bardzo wiem do jakiego modelu...ciekawe tez czy wlasciciele Audi tez odnosza takie wrazenie jak patrza na O3... szczerze mowiac watpie.

Tak mi tez przyszlo do glowy, skoro O3 cennikowo niewiele sie rozni od Golfa, oczywisci transakcyjnie pewnie wyjdzie lepiej, ale powiedzmy ze przewaga O3 jest duzy bagaznik jak ktos tego szuka, to ciekawe jak to bedzie w przypadku O3 kombi. Bo jesli O3 kombi bedzie mialo cennikowo podobne wartosci do Golfa 7 kombi, to hmm... nie bardzo sobie to wyobrazam prawde mowiac, zeby przecietny Kowalski mogac za podobne pieniadze kupic te dwa auta kombi czesciej wybieral O3 niz G7. Reasumujac - moze O3 wkrotce dostanie troszke wiekszy rabat... zeby cennikowo nieco zroznicowac te oferte w stosunku do Golfa 7 kombi (no chyba ze VW bedzie jako nowy model drozszy niz teraz... i nie trzeba by wtedy nic robic z cennikiem Octavii). Tak sobie gdybam...

Ženevský autosalon přinesl kromě jiného hned několik zajímavých „autosalonových“ soubojů. Z českého pohledu ale to nejzajímavější najdeme logicky na stánku mladoboleslavské Škody Auto. Svou premiéru si zde odbyla Octavia Combi, proti které se rovnou v Ženevě staví Golf Variant.

Ciekawe kto na forum pierszy pochwali sie nowym nabytkiem - czyli kto pierwszy odbierze te maszyne :-)
  • todziu
    Drive
    • 2011
    • 61

Wymiana rozrządu

Witam chciałem się tylko upewnić - wymiana rozrzadu w OTII 1.9 TDI BXE z 2007 co 160 tyś ?

Dzieki

Komentarz

• damian1975
      RS
      • 2012
      • 4113
      • Superb III (3V3)
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

todziu, z tego co się orientuję wymiana rozrządu powinna nastąpic po 80000-90000 km,skoda zaleca co 90 tyś ale dla świętego spokoju lepiej nie czekać do samego końca,pozdrawiam sąsiada z Tychów :szeroki_usmiech
      TAXI 2153 CHYBIE KATOWICE

Komentarz

• abstinent
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4842
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: Wymiana rozrządu

Zamieszczone przez todziu
        Witam chciałem się tylko upewnić - wymiana rozrzadu w OTII 1.9 TDI BXE z 2007 co 160 tyś ?

Dzieki
        :shock: :shock: :shock:

chyba przy 160 :lol:

do kosza :!:

Komentarz

• damian1975
          RS
          • 2012
          • 4113
          • Superb III (3V3)
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez abstinent

Dzieki

Myślę że po 100 tyś nie byłoby co zbierać z motorowni :shock: zbita :!: :diabelski_usmiech
          TAXI 2153 CHYBIE KATOWICE

Komentarz

• piotrek_os
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8162
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez damian1975
            Zamieszczone przez abstinent

Dzieki

Myślę że po 100 tyś nie byłoby co zbierać z motorowni :shock: zbita :!: :diabelski_usmiech
            przy BXE pierwsza wymiana w/g książki to 150tys - ja osobiscie bym to uczynił ok 120 tys.
            Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• todziu
              Drive
              • 2011
              • 61

no wlasnie tez tak czytam ze 150 tyś ale dzieki za odp narazie mam na budziku 110tyś i wiem ze musze sie powoli rozgladac za wymiana - a mozecie jakiegos uczciwego i dobrego mechanika polecic z okolic tychow ?
              thx

Komentarz

• greg44
                L&K
                • 2011
                • 1198
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BKD 2.0 TDI 140 KM

Ok. a jak wygląda sprawa z BKD znaczy głowica szesnasto zaworowa, w końcu tu pasek jest bardziej obciążony. Co ile wymiana?

Komentarz

• Puchacz
                  Moderator
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 1192
                  • Superb III (3V3)

greg44, co 120 000 km lub 5 lat chyba. Gdzies chyba DGW wrzucal na forum takie fajne rozpiski serwisowe, co kiedy i co ile.
                  Ja tu tylko sprzątam...

Komentarz

• abstinent
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 4842
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

w bxe są dwa okresy, po chyba 2007 r przedłużyli właśnie do 150

Komentarz

• Biszczu
                      RS
                      • 2011
                      • 5567

Zamieszczone przez Puchacz
                      greg44, co 120 000 km lub 5 lat chyba. Gdzies chyba DGW wrzucal na forum takie fajne rozpiski serwisowe, co kiedy i co ile.
                      potwierdzam co 120 ooo
                      "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• akryl
                        Classic
                        • 2012
                        • 2

Jak wygląda sprawa wymiany rozrządu w BKD, co ile..?

Komentarz

• sew1981
                          RS
                          S_OCP MemberModeratoRS
                          • 2009
                          • 10918
                          • Fiat

niech se piszą co chcą w tych książkach, często to opisy są zależne od rynku na jaki auto było wyprodukowane, a to tylko pasek i ma prawo nie wytrzymać i się urwać.
                          Mam prostą zasadę, jak w aucie mam pasek to zawsze wymieniam co 90 tkm (niezależnie od producenta auta), jak miewałem łancuch to czekałem aż go usłyszę - metaliczny dźwięk obijania o obudowę (wtedy wymieniałem, bo już był luźny poprostu)

Komentarz

Pracuję...